Varen op de Romeinse Rijn Leiden - Park Matilo - Leiderdorp/Achthoven

Varen en wandelen in het kielzog van de Romeinen
Vaar mee over de Oude Rijn, sinds kort Unesco Wereld Erfgoed!
Tweeduizend jaar geleden was druk op en langs de Oude Rijn, de noordgrens (Limes) van het machtige Romeinse Rijk. Het was een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa. En u kunt daar een stukje van meebeleven!

Met een Romeinenspecialist aan boord als gids, vertrekt u in een comfortabele sloep voor een vaar- en wandeltocht van ongeveer 4 uur. Bij het voormalige fort Matilo, waar 2000 jaar geleden het Romeinse leger het Kanaal van Corbulo bewaakte, gaat u aan land. Hoor hoe de soldaten in dit fort leefden, bewonder de wachttorens en geniet van de prachtige historische tuinen. De tweede stop is bij Hoeve Dijkzicht in Polder Achthoven. In dit rijksmonument staat een Romeinse lunch voor u klaar. Na deze relaxte onderbreking vaart u terug naar de Apothekersdijk in Leiden.

Voor dit unieke arrangement betaalt u slechts € 35,- per persoon. Kinderen 0-3 gratis. Kinderen 4-10 € 25,- per persoon.

Programma Leiden-Matilo-Achthoven

10:00 uur Vertrek Leidse Rederij – Apothekersdijk Leiden.
10:30 uur Wandeling met gids door Park Matilo (UNESCO Werelderfgoed).
11:30 uur Varen
12:00 uur Romeinse lunch bij Hoeve Dijkzicht in Achthoven. Mogelijkheid tot bezichtigen van dit rijksmonument.
13:00 uur Varen.
14:00 uur Aankomst Leidse Rederij – Apothekersdijk Leiden.


Plaats van vertrek en aankomst:

De Leidse Rederij
Apothekersdijk 5
2312 DC Leiden

Kosten

EUR 35,00 per persoon

Pauline 08-10-2021

Leuke en leerzame tocht met een enthousiast vertellende Tom. De lunch was erg lekker op n verrassende locatie, alleen jammer dat men niet doorgegeven was dat er een persoon glutenvrij moest eten waardoor haar overigens zeer lekkere eten kwam toen wij bijna klaar waren.

Olga 28-09-2021

Een geweldige vaartocht op de Romeinse Rijn onder leiding van archeoloog Tom Hazenberg. We hebben veel geleerd en het was ook nog 'ns een gezellige groep om mee op te trekken. Goede schipper en aangename lunch bij Hoeve Dijkzicht. Deze tocht is een absolute aanrader!

Els 24-09-2021

Complimenten voor de Leidse Rederij, maar jammer dat zij van Sloepennetwerk de vraag of er meerdere plaatsen beschikbaar waren niet hadden doorgekregen en zij geen volle boot hadden. Mede door de schipper en de gids een geslaagde tocht. De lunch was prima, maar of de Romeinen satésaus, brie en patat kenden??

Judit 14-09-2021

Superleuke, informatieve boottocht met bezoek en uitleg aan Matilopark. Daarna nog lekkere lunch en boottocht terug. Complimenten voor de gids en de schippers. Echte aanrader!

Marga 14-09-2021

Erg leuk en interessant. Bovendien goed georganiseerd. Oh ja, en lekkere lunch!

Simone 22-06-2021

De tocht is niet doorgegaan!


4